I juni i år annoncede Apple på deres årlige udvikler konference deres nye system, HomeKit. Med HomeKit vil Apple centralisere og kontrollere enheder i hjemmet, også kaldet home automation.
HomeKit vil tillade brugere af iPhones og andre iOS enheder at styre låse, lys, kameraer, døre, termostater, stik, osv, alt sammen fra en app. Og med integrationen af Siri kan hjemmet marøvreres med stemmestyring.

LÆS OGSÅ: Smartwatch test: 2 billige smartwatches vs. Apple Watch

Ved frigivelsen af Apple HomeKit Framework er der åbent for at hardware producenter kan fabrikere og sælge deres egne enheder tll understøttelse af Apple’s Home Automation Protocol, ligesom software udviklere der ønsker at lave apps til systemerne kan benytte Apple’s API. Hardware og software kan bliver HomeKit cerificerede hvis de overholder Apples standard.

Det forventes at Apple selv vil producere sine egne sensorer.

Det private hjem og home automation ses af mange eksperter som den nye store slagmark for elektronik og IT producenter. Det omfatter ikke bare forbruger elektronik som tv, hifi og gadgets, men også elnet, lys, vandsystemer, vaskemaskiner, køleskabe, osv., alt sammen kontrolleret fra en SmartPhone.

LÆS OGSÅ: iPhone 8 får nyt navn

Apple er ikke eneste spiller på markedet, også Google og Samsung har erklæret krig om kunderne med nye tiltag og opkøb af nye virksomheder.

Tiden vil vise om Apple vil supportere eksisterende standarder som ZigBee, Z-Wave, X-10 og Insteon.


Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/hjemmelavet-sushi.dk/gadgetdanmark.dk/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

SVAR PÅ DETTE

Skriv kommentar her..
Indtast dit navn her