barberingsgrej

Når man som mand skal barbere sig, er der en række forskellige muligheder. Men hvilken er egentlig den bedste, når det kommer til det endelige resultat og effektivitet? Det har vi sat os for at finde ud af her, hvor vi tester 3 forskellige typer barberingsgrej:

  • Den moderne: Barbermaskine
  • Den klassiske: Skraber
  • Den ældre: Ragekniv

Barberskraberen

barberingsgrej

Den klassiske måde, som mange mænd benytter sig af hver dag, er den velkendte skraber. Hertil skal du have fat i din favorit barberskum og bare komme i gang.

Med den rette barberskraber i hånden får du en tæt barbering, der giver et lækkert clean look. Der er stor effektivitet og min barbering med skraberen blev overstået hurtigt samt smertefrit.

Ulemperne ved denne type af barberingsgrej kan være, hvis du har lidt sart hud enkelte steder – på halsen eksempelvis – så kan du opleve at få sår efter endt barbering. Dette vil du ofte ikke opleve med:

Barbermaskinen

barberingsgrej

Den mest moderne måde til at “get the job done” er naturligvis den elektriske barbermaskine. Denne er hurtig, effektiv og du behøver ikke svine hele vasken til med skum – som for mig altid ender alle mulige uønskede steder.

Endnu en stor fordel ved barbermaskinen er, at du ikke behøver at blive “babyface”. I stedet kan du skubbe den lille ekstra barberfunktion ud og nøjes med at trimme længden. På denne måde får du “tredags-skægget”, som mange mænd foretrækker.

Ragekniven

barberingsgrej

Jeg må indrømme, at jeg på forhånd heppede lidt på denne umildbare underdog. De andre to redskaber var kendte for mig, men denne var helt ny personligt. Desværre levede ragekniven ikke helt op til mine forhåbninger.

Det blev til en langsommelig affære, der bød på flere ridser og sår i huden end med de andre to barberingsredskaber. Faktisk lykkedes det mig ikke engang at fuldende barberingen. Til sidst måtte jeg nemlig give op og lod i stedet skraberen tage resten af skummet af mit skæggede ansigt.

Måske skyldes dette udfald at undertegnede aldrig før havde brugt en ragekniv – al begyndelse er jo som bekendt svært. Men jeg tror alligevel, at dette problem / udfordring ville ramme mange mænd, der skulle prøve denne.

En professionel barber kan helt sikkert finde god brug af denne type barberingsgrej, men for os utrænede kan den være decideret farlig. Hvis man kommer til at blive overmodig eller skære forkert ved en fejl, så kan du hurtigt lave nogle dybe sår, vil jeg mene.

Vælg en kvalitetskniv, da resultatet nemt kan variere meget af at have en sløv kniv.

I denne test benyttes en ragekniv til omkring 400 kroner. Hvis man vil opnå et bedre resultat, så bør man betale lidt mere. Sørg også altid for at kniven er helt skarp.

To af de mest tilgængelige mærker fra ny i høj kvalitet er DOVO og Thiers Issard. Men selv disse skal forbi en professionel sliber inden brug. Det er vigtigt for at få det bedste resultat.

DOG som den eneste positive ting vil jeg påpege, at jeg følte mig utrolig mandig med ragekniven i hånden. Fik lidt en følelse af at være en gentleman fra gamle dage, der skulle barbere sig.

Men hvorfor benytte sådanne produkter, når den teknologiske udvikling har givet os et bedre redskab? Der er vel heller ingen af jer derude, som stadig ser sort/hvid TV – hvorfor skulle man?


Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/hjemmelavet-sushi.dk/gadgetdanmark.dk/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

SVAR PÅ DETTE

Skriv kommentar her..
Indtast dit navn her