Gadgets kan være en dyr hobby uanset om det er computere, biler eller andre hobbyer og det er ikke altid lige nemt at overskue hvordan du kan finansiere din hobby. Vi har derfor nogle bud på hvordan du kan få lidt mere plads til din hobby, rent økonomisk.

Spar op med budget

Det er en rigtig god idé at ligge et budget, når du har planer om at spare op eller bare for at få et overblik over økonomien. Hvis du er helt realistisk omkring dine udgifter og indtægter, kan du få et rigtig præcist budget. Når du har det helt præcise budget, vil det være langt nemmere at overskue hvilke udgifter der kan skæres fra.

Den helt store synder er at vi glemmer når vi stopper med at bruge streamingtjenester, men vi glemmer at afmelde dem, så der bliver trukket månedlige beløb uden at vi tænker over det. Det kan også være at du, ud fra budgettet, kan gennemskue ydelser eller udgifter som du kan undvære og på den måde få mere plads til opsparing eller til at optage et lån.

Det er også en yderst god idé at udarbejde et budget, hvis du overvejer at tage et lån. Det vil give dig en oversigt over dit rådighedsbeløb, så du kan vurdere hvor lang løbetid, og hvor stor sum du har plads til at låne

Tag et lån til din hobby

Hvis du mangler større beløb til store gadgets, det kan være en bil, computer eller andre dyre ting, kan et lån være en god idé. Der er dog rigtig meget at være opmærksom på hvis du skal optage et lån og vi har derfor prøvet at hjælpe dig lidt på vej.

Når du kigger på lån, er det vigtigt at du har fokus på renten. Det er ikke altid at renten er lige nemt at gennemskue, selvom de fleste godt kan klare sig gennem procentregning. Selvom renten er 6% betyder det ikke at du betaler 6% i rente om året, men per rentetilskrivning og det kan derfor være en god idé at udregne den interne rente.

Den interne rente, tager højde for renters rente og fortæller dig hvad den reelle rentetilskrivning er årligt, og det vil derfor gøre det nemmere at sammenligne forskellige lån, hvis de har forskellige rentetilskrivninger.

Løbetiden på dit lån er også vigtigt at være opmærksom på. Løbetiden fortæller hvor lang tid lånet løber over, og du bliver nødt til at gøre op med dig selv hvor lang tid du vil bruge på at betale lånet tilbage. Hvis det er mindre lån, i form af forbrugslån, kviklån eller andet kan renten og andre gebyrer godt variere i forhold til løbetiden.

Den sidste og vigtigste ting, som du skal være opmærksom på, er ÅOP. ÅOP står for Årlige Omkostninger i Procent, og er et sammendrag af renter og gebyrer. Derved giver ÅOP dig en god oversigt over hvor store din årlige udgifter vil være til lånet.

Det er en rigtig god idé at sammenligne renten med ÅOP’en, er der en store forskel betyder det ofte at der er skjulte gebyrer og det kan derfor være en rigtig god idé, at være sikker på hvilke gebyrer der er i forbindelse med lånet.

Du kan læse meget mere om lån ved at klikke her.


Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/hjemmelavet-sushi.dk/gadgetdanmark.dk/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

SVAR PÅ DETTE

Skriv kommentar her..
Indtast dit navn her