Apple har længe haft deres Apple TV og nu har Google også deres Chromecast, men er Googles svar på en multimediebox noget for dig? Her kan du læse vores anmeldelse af Google Chromecast.

Google Chromecast bygger på samme princip som Apple TV, de deler samme funktioner og de kan begge erhverves i Danmark, men der stopper sammenligningerne også, for Google Chromecast er noget helt andet end Apple TV.

Google Chromecast kommer i en lille hvid boks, der prydes af et billed af selve Chromecast enheden og et billed af hvordan Google Chromecast fungerer på dit TV og smartphone, på den modsatte side. Med andre ord er der ikke meget opsigtsvækkende over boksen, men med en pris på 270.- er det lige før at man blot skal være taknemmelig for at der overhovedet er en boks med til den.

Udover selve Google Chromecast enheden, så finder vi også en strømforsyning i boksen, der skal sørge for at holde det hele kørende.
Chromecast enheden er formet som en USB-nøgle, men er det dog ikke, i stedet sidder der et HDMI stik i den ene ende af Chromecast enheden, hvilket altså betyder at enheden skal sættes i dit TV’s HDMI input.

Når først strømforsyningen er sat i Chromecasten, enheden er sat i fjernsynet og netværket sat op, så får man følelsen af at boksen blot var et forvarsel om hvor simpel Google’s Chromecast fungerer. Der er nemlig ikke meget andet end en skiftende baggrund, der består af forskellige natur billeder i HD opløsning, at komme efter, når man ikke streamer indhold fra sin telefon, tablet eller computer. Både smartphones, tablets og computere, genkender Chromecast enheden på dit lokale Wi-Fi netværk med det samme. Dette gør det let og smertefrit at streame indhold over til dit fjernsyn via Google’s Chromecast. Chromecast’en understøtter det meste indhold, lige fra Netflix film og YouTube videoer til afspilning af musik.
Chromecastens simpelhed er også det primære punkt, hvor Google Chromecast adskiller sig fra Apple TV. Hvor Chromecasten er simpel og den eneste funktion er streaming af indhold, så er Apple TV’et med sine indbyggede apps, langt mere selvstændigt i sin funktionalitet. Det er smag og behag hvad man foretrækker, men der er dog ingen tvivl om at Chromecasten gør sit simple arbejde til UG.

LÆS OGSÅ: Apple Watch 2

Da LG lancerede deres nye smartphone flagskib LG G3 for et par måneder siden, var det under sloganet “Simple is the new smart”. Det virker som om at PR-afdelingen hos LG har ladet sig inspirere at Google Chromecast da de skulle komme op med forslag til deres slogan for præsentationen, for Google Chromecast er tæt på at være den mest simple gadget jeg nogensinde har haft i mine hænder. Desværre er Google Chromecast også for simpel i mine øjne, for hvor Apple kan sælge deres Apple TV på en lang række funktioner, der kan benyttes direkte fra enheden, så er Google Chromecast ubrugelig, med mindre at der bliver streamet indhold over på den. Det gør at der intet behov er for Google Chromecast, hvis du i forvejen ejer et TV med Wi-Fi og DLNA, et TV med de funktioner kan nemlig det samme som Chromecast kan præstere. Det gør dog også at hvis du i forvejen ikke ejer et såkaldt Smart-TV, så er Google Chromecast en lækker, simpel og brugbar gadget at have tilknyttet dit TV. Det er derfor svært at fælde en ordentlig dom, da en dom i høj grad afhænger af hvilket behov man har.

Dom:
Vi vil dog alligevel prøve at fælde en dom over Google’s Chromecast.
Hvis du ikke ejer et Smart-TV, så er Chromecast genial til prisen og får vores topkarakter, 6 ud af 6 stjener. Hvis du dog allerede ejer et Smart-TV, så betaler man 270.- for at få en anden måde at gøre de ting man allerede kan på sit TV, uden at tilkoble Google Chromecast og i det tilfælde scorer den kun 2 ud af vores 6 stjerner.


Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/hjemmelavet-sushi.dk/gadgetdanmark.dk/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

SVAR PÅ DETTE

Skriv kommentar her..
Indtast dit navn her