iPad beskyttelsesfilm

Med den lancerede iPad mini har Apple for alvor lavet krig mod konkurrenten Google Nexus 7, dette viste sig helt tydeligt under lanceringen da appels produktchef brugte flere minutter på at forklare om iPad minis fordele.

Vi har valgt at gøre det hele klart for dig så du får nemmere ved at træffe det rigtige valg.

Processor

Hvis du er på udkig efter den tablet på markedet der har den hurtigste processor hastighed skal du vælge Nexus 7 da den har en guad-core (4 kerner) 1,2 GHz processor hvor iPad mini kun har en Dual-core (2 kerner) A 1 GHz-processor.  Men kigger du ikke kun på tal men i højere grad vurdere hvilket styresystem der giver dig den mest glidende og hurtige oplevelse tror jeg ikke du vil kunne mærke den store forskel.

Skærm

Hvis det er skærm størrelsen der betyder mest for dig, trækker iPad mini det længste strå med sine 7,9 tommer skærm får du en større skærm end Nexus skærm på 7,0 tommer og endda i en tyndere og lettere indpakning. Nexus har en opløsning på 800 x 1280 men som forudset holder appel fast i deres opløsning på 1024 x 768 så alle de nuværende apps til iPad 1,2,3 og den nye vil se godt ud på den nye mini. iPad mini har dog ikke lige så detaljeret en skærm som Nexus 163ppi mod 216ppi. Dette betyder at hvis du vil se så meget som muligt af de hjemmesider du surfer på skal du vælge en iPad mini men hvis du derimod ønske den bedste opløsning bliver det Nexus. Taget i betragtning at iPad minis skærm har fået bedre opløsning end iPad 2 tror jeg ikke nogen ville ligge mærke til Nexus lidt højere opløsning.

LÆS OGSÅ: Hvordan sætter man panserglas på iPhone

Dimensioner

Nexus er en lille kende mindre med sine 120 x 199mm mod minis 135 x 200mm.  Men som flere medier regnede med er iPad mini både lettere og tyndere end Nexus. Målene på iPad mini er 7,2 mm og 308 gram for wifi modellen og Nexus er 10,5 og 340 gram. Minis 4g model er dog 4 gram tungere.

Kamera

På Nexus er der kun et kamera på forsiden som tager billeder i en opløsning på 1.2 Mp, iPad mini tilbyder 2 kamera det ene er placeret på forsiden og er beregnet til FaceTime i HD kvalitet 1.2Mp  og det andet er på bagsiden og tilbyder hele 5Mp.

Opbevarings plads

Vis du køber en Nexus har du kun mulighed for at få en 16GB samt en 32GB version. Vælger du derimod en iPad mini får du de sædvanlige muligheder som 16GB, 32GB og 64GB. Begge enheder mangler dog muligheden for at tilføje mere hukommelse f.eks. via microSD. Bruger du meget plads vinder iPad mini med deres 64GB model.

LÆS OGSÅ: Få mere plads på iPhone

Tilslutningsmuligheder

iPad mini er blevet udstyret med appels nye Lightning stik mens Nexus er udstyret med et Micro-USB stik.

Som en selvfølge har begge modeller WI-FI og Bluetooth, iPad minis WI-FI køre på hurtigere hastigheder men mangler så (NFC) som ikke er så udbredt i Danmark, men som allerede bliver brugt i eksempelvis London og Japan til betalingssystem i undergrundsbanerne.

IPad mini er ene om muligheden for 4G

Software

Nexus kommer med Google´s seneste version af Android 4.1 (Jelly Bean). Som funger rigtig godt mens iPad mini kommer med deres IOS 6 software der også fungere smertefrit men efter min mening godt kunne trænge til en ansigtsløftning. Vi vil snart lave en gennemgående test af de to software versioner og give dig et bedre indtryk af fordele og ulemper.

LÆS OGSÅ: Sådan får du gratis bøger på din iPad


Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/hjemmelavet-sushi.dk/gadgetdanmark.dk/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

SVAR PÅ DETTE

Skriv kommentar her..
Indtast dit navn her