Vi er vilde med easter eggs. Små sjove programmer eller overraskelser som bliver gemt på finurlig vis i alt fra browsere til håndholdte enheder og hjemmesider. Ja selv Tesla har et easter egg gemt i deres softwaren i bilerne.

Hvad er et easter egg?

Easter eggs er ofte små linjer kode som skal kreditere en programmør, og ofte har de ikke nogen værdi som sådan. Men de kan også være lavet blot for sjov, for at give et lille grin i dagligdagen.

SE OGSÅ: 3D printer test – Her er den bedste 3D printer

Et velkendt eksempel er søgningen efter ”Chuck Norris” på Google.

Skriver du “Find Chuck Norris” i Googles søgefelt, og trykker på “Jeg prøver lykken”, så ser resultatet sådan ud:

Google won’t search for Chuck Norris because it knows you don’t find Chuck Norris, he finds you.

Your search – Chuck Norris – did not match any documents.

Suggestions:

  • Run, before he finds you.
  • Try a different person.
  • Try someone less dangerous.

Der er mange eksempler på easter eggs, og de er er altid skjult således, at man skal opdage dem ved en tilfældighed.

Nogle easter eggs er i sig selv små spil, som er gemt i større programmer, og Google ser ud til at være vilde med dem.

LÆS OGSÅ: Gamer mus guide: Få overblikket her

Vidste du at der for eksempel er et easter egg i Google Earth?
Hvis du trykker Ctrl+Alt+A (Windows) / Cmd+Option+A (Mac) i Google Earth, så får du lov til at flyve rundt i en flysimulator inde i Google Earth, og du kan bruge både et joystick eller dit tastatur til det. Rimelig cool ikke?

Som nævnt, så er disse små og sjove påfund gemt godt væk, for ellers ryger hele ideen med at overraske, og derfor skal du finde dem ved et tilfælde.

Men folk kan sjældent holde på sådan nogle hemmeligheder, og derfor kan du finde mange af dem, ved at lave en simpel Google søgning.

LÆS OGSÅ: Segboard test: Vi afprøver et billigt segboard

Hjemmesider bruger dem også

Der er også et easter egg på Fotobog Nu, hvor du kan designe fotoprodukter og uploade dine billeder til fotobøger, kalendere osv.

Men der skjuler sig et lille link på siden, og hvis du finder det og klikker, så havner du på en hemmelig side som indeholder en quiz.

Hvis du svarer rigtigt på spørgsmålene, så modtager du et vinderdiplom på email, og bliver kontaktet af firmaet som ringer og ønsker dig tillykke. Og så får du din næste ordre gratis!

Easter eggs er meget populære i USA, men det er fedt at se at de så småt er kommet til Danmark og kan findes på forskellige webshops.


Hvis du har fundet et easter egg et sted, så skriv det i kommentarfeltet. Vi vil meget gerne høre hvad du har fundet og om man også kan vinde noget.


 

LÆS OGSÅ: Powerbank test – Her er den bedste powerbank


Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/hjemmelavet-sushi.dk/gadgetdanmark.dk/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

SVAR PÅ DETTE

Skriv kommentar her..
Indtast dit navn her