Okay, dette kræver muligvis lidt intro, hvis du er fast læser. Tidligere har jeg nemlig udelukkende publiceret tips, tricks og anmeldelser med relevans for de fleste smartphone ejere, hvad enten det er Android eller iOS enheder man er i besiddelse af, men nu skal der udvides og derfor, har jeg valgt at tilføje en helt ny kategori, til min hjemmeside.

Kategorien, som jeg har døbt “artikler”, virker umiddelbart ganske oplagt, når man tager et kig på konceptet bag hjemmesiden og hjemmesidens navn, for den sags skyld, men alligevel er den først blevet tilføjet nu, da jeg føler, at det er på rette tid, at jeg giver siden et mere personligt præg og tilføjer en hel sektion med mine egne holdninger, om eksempelvis de seneste tendenser indenfor smartphone branchen, en ny applikation, eller noget helt tredie, tja man kan vel nærmest se det, som min personlige dagbog, en dagbog som jeg vil dele med netop dig og hvad endnu bedre er, så har du også selv mulighed for at deltage i debatten.
Under alle blogindlæg, vil du nemlig finde et kommentarfelt, hvor du kan bidrage med holdninger, som du eventuelt måtte ligge inde med.

Med introduktionen til den nye kategori på plads, så må jeg hellere komme til sagen, rent faktisk, kan jeg dårligt nok vente, for jeg har virkeligt noget på hjerte og lade det være sagt med det samme, det kommer til at handle om smartphones (chok!).

Samsung er nemlig tilbage, hvor det er rigtigt sjovt, efter at den koreanske teknologifabrikant, igennem et år eller to, har holdt sig lidt i skyggen af de andre producenter, hvor først Galaxy S4 og senere Galaxy S5, har været skuffende bekendtskaber og hvor HTC, med deres M8, virkeligt har stjålet rampelyset.
En af hovedårsagerne, til at det ikke gik, som Samsung havde håbet og forestillet sig, var at de havde store vanskelligheder med at identificere forbrugernes behov og det er måske også meget forlangt af en teknologiproducent, at de skal vide, hvad vi, som forbrugere er interesseret i, når nogen af os, dårligt nok selv, er klar over det.
Samsung gav det dog et forsøg, de prøvede virkeligt at ramme plet på det, vi ville have, som men vi ikke selv var klar over, at vi rent faktisk ville have, men selvom de gjorde forsøget, så ramte de også forkert. For nej, vi har ikke behov for en vandtæt telefon, ligesom vi heller ikke har behov for en lang række ubrugelige applikationer, der er fuldkommen umulige at slippe af med igen, hvad vi har brug for, er simpelhed. Det er ganske enkelt ikke for sjov, at udtryk som “Keep it simple” og “If it ain’t broke don’t fix it” hitter så stort hos vores engelsksprogede naboer i vest og Galaxy S4 og S5, ramte på ingen måder plet, indenfor den filosofi.

LÆS OGSÅ: Powerbank test

Omvendt har Samsungs, vel nok, største fjende, Apple, opbygget deres succes med netop den simple tanke for øje, mens de andre producenter, inklusiv Samsung, mere eller mindre har famlet i blinde.
Indtil nu… For med introduktionen af den nye generation i Samsungs Galaxy S-serie, er der nemlig for alvor kommet nye boller på suppen og Samsung trækker for alvor i føretrøjen igen, for det lader nemlig til, at Samsung endeligt har forstået, hvilken form for produkter, de vil opnå størst succes med og med de nye Galaxy S6 modeller, formår Samsung virkeligt at benytte sig af de simple dyder.
Rent faktisk er det ikke særligt meget der er ændret på, for medmindre, at du har investeret i Edge-modellen af den nye Galaxy S6, så ligner Galaxy S6 nemlig den samme aflange firkant, som S4 og S5 også gjorde, men den føles ikke længere sådan, for telefonen er nu designet i glas og metal og når man tager et kig på softwaren, så er der faktisk heller ikke sket særligt meget, på dette område, i hvert fald ikke, hvis man ser bort, fra at der er skåret 40% ned i den tunge og overflødige software, som Samsung hidtil har leveret med deres Touchwiz.
Selvom justeringerne er få, så er det et modigt skridt for Samsung, for de omfavner nemlig på ny, den innovation, som vi senest så, da Samsung lancerede Note-kategorien og i samme omgang opfandt phablet-kategorien, som senere er blevet en global standard, for samtlige producenter, selv konservative Apple, har taget phablet kategorien til sig, med deres iPhone 6 Plus.

Samsung nye modige træk, er forbløffende, ikke mindst for de nærmeste konkurrenter, HTC, Sony og LG, der alle ser ud til at være røget ud af kampen, med blot ét enkelt slag, for mens Samsung har introduceret omverdenen til deres nye S6 modeller, så valgte HTC at lancere en dårlig kopi af sidste års topmodel M8, hvor det eneste nye, reelt set er, navnet, så HTC’s tiltænkte topmodel, nu hedder M9. Jeg har sågar læst rygter, om at HTC vil lukke ned for deres mobilafdeling, senere på året, hvilket der ikke er meget at sige til, med den fesne indsats, som HTC lægger for dagen. LG gør heller ikke meget væsen af sig og deres nylige lancering af  LG G4, minder mest af alt, om et stenkast i vandet, for ja, den vækker opsigt nu, men før man når ned i sin lokale mobilforretning, har alle allerede glemt alt om LG G4 igen, mere interessant er den nemlig heller ikke.
Til sidst står Sony efterladt, med al ansvaret på skuldrene og samtidigt, som den eneste producent, der stadig har chancen for at byde ballets smukke asiatiske dronning op til bal, men mens HTC og LG begge har ændret navnene på deres topmodeller med et enkelt ciffer, så går de seneste rygter på, at den kommende flagskibsmodel fra Sony, blot vil få tilføjet et “+” i enden, i forhold til sidste års model, Z3, hvilket ikke ligefrem leder tankerne hen på revolution og da slet ikke innovation.

Tilbage står Samsung og Apple, som kongerne af smartphonebranchen og den kamp der længe har stået på blandt androidtelefoner, om at blive størst, ser ud til endeligt at være afgjort.

Selvom Samsung ser ud til at have trukket det længste strå, så håber jeg stadig at HTC, LG og Sony fortsætter med at producere telefoner, for deres eksistens er lige så relevant, som Huaweis, vi har nemlig brug for alternativer.

DEL
Forrige artikelSkagen ure i 2017
Næste artikel2 fede golf gadgets

Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/hjemmelavet-sushi.dk/gadgetdanmark.dk/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

SVAR PÅ DETTE

Skriv kommentar her..
Indtast dit navn her